Gurieli logo

ქართული ტრადიცია

ჩაის მოყვანის კულტურა, შთაგონებული
უძველესი ისტორიით

ყველაფერი დაიწყო 1809 წელს, 200 წლის წინ,
ჩაის პირველი ბუჩქის ჩამოტანით საქარველოში

born in georgia tea

ყველაფერი ასე დაიწყო..

ჩაის ისტორია საქართველოში 200 წლის წინ, 10809 წელს გურიიდან დაიწყო. გურიის სამთავროს უკანასკნელი მმართველი მამია V გურიელი (1809 – 1826) როგორც რეფორმატორი გახლდათ, მისი მმართველობის პერიოდს მრავალი სიახლე უკავშირდება, მათ შორის სოფლის მეურნეობის სექტორის გარდაქმნა და განვითარება.
მამია V გურიელი დაუკავშირდა ფრანგ ბოტანიკოსებს ანდრე მიშოსა და მისი ვაჟს ფრანსუა ანდრე მიშოს, რომლებმაც 1799 წელს პირველად ჩაიტანეს და გააშენეს ჩაის ბუჩქი ამერიკის შეერთებულ შტატებში. მათი რეკომენდაციით მან პირველი ჩაის ნერგები გამოიწერა საქართველოში და შოტლანდიელი იაკობ მონტეგიუ მარის დახმარებით, სხვა ეგზოტიკურ მცენარეებთან ერთად პირველი ჩაის ბუჩქი გაშენდა მთავრის ბოტანიკურ ბაღში. ერთ დროს უცნობი მცენარის მოყვანამ საფუძველი ჩაუყარა იმას, რაც მომდევნო ათწლეულებში საქართველოს ყველაზე დიდ სასოფლო მეურნეობად იქცა.

GURIELI TEA

ტრადიციული შავი

ხელმისაწვდომია განსხვავებულ ფორმატებში,
პრინცი გურიელი

GURIELI TEA

ტრადიციული მწვანე

ხელმისაწვდომია განსხვავებულ ფორმატებში,
პრინცი გურიელი

GURIELI TEA

ერლ გრეი

ხელმისაწვდომია განსხვავებულ ფორმატებში,
პრინცი გურიელი

GURIELI TEA

ალპური კენკრა

ხელმისაწვდომია განსხვავებულ ფორმატებში,
პრინცი გურიელი

GURIELI TEA

ტრადიციული შავი

ხელმისაწვდომია განსხვავებულ ფორმატებში,
პრინცი გურიელი

GURIELI TEA

ტრადიციული მწვანე

ხელმისაწვდომია განსხვავებულ ფორმატებში,
პრინცი გურიელი

GURIELI TEA

ერლ გრეი

ხელმისაწვდომია განსხვავებულ ფორმატებში,
პრინცი გურიელი

GURIELI TEA

ალპური კენკრა

ხელმისაწვდომია განსხვავებულ ფორმატებში,
პრინცი გურიელი

Next
Previous

ჩვენი რესურსები

გურიელის საწარმო მდებარეობს ოზურგეთში, გურიაში, დასავლეთ საქართველოში. ჩაის გადამუშავება ხდება საკუთარ საწარმოო სივრცეებში, რომლებიც მსოფლიოს სხვადასხვა ნაწილიდან ჩამოტანილი თანამედროვე ტექნოლოგიური დანადგარებით არის აღჭურვილი. მათ შორისაა TI Global (ინდოეთი), IMA S.p.A (იტალია), Marden Edwards (დიდი ბრიტანეთი), Fuso (იაპონია).
ახალი საწარმო გაიხსნა 2015 წელს და იგი ყოველდღიურ რეჟიმში სრული დატვირთვით მუშაობს, რათა უზრუნველყოს პროდუქტების გადამუშავება-შეფუთვის პროცესების მაქსიმალური ოპტიმიზაცია